GOAH

Vážení rodiče a žáci budoucích prvních ročníků, 

rádi bychom vám touto cestou předali všechny základní informace pro školní rok 2024/2025.                          

Adaptační kurz

Zájemci z řad prvních ročníků si svůj první středoškolský školní rok zpestří adaptačním kurzem, který se uskuteční v rekreačním středisku Křižanov na Vysočině.

Adaptační kurz proběhne od 9. 9. do 11. 9. 2024. Přihlášení žáci již mají základní informace k dispozici. Pokyny k platbě zašleme v průběhu letních prázdnin.

ISIC

Mezinárodní studentský průkaz ISIC slouží jako prostředek k prokázání statusu studenta.
 
Můžete jej využít k nákupu jízdenek se studentskou slevou a v různých obchodech, které majitelům průkazu nabízejí různé speciální nabídky (více informací na obrázku vpravo).
 
V rámci naší školy pak ISIC využijete jako vstupní čip a také čip pro objednávání/odhlašování obědů.
 
Cena za pořízení průkazu ISIC činí 350 Kč a 250 Kč za prodloužení platnosti (průkaz platí 1 školní rok).
 

Jak si ISIC objednat?

  1. Vyplňte žádost o vydání průkazu ISIC.
  2. Vyplněnou a podepsanou žádost zašlete na e-mail: bilkova@goah.cz do 31. 7. 2024. Do těla zprávy napište jméno, příjmení a třídu žáka.

Obědy

V případě zájmu o stravování ve školní jídelně prosím do 31. 7. 2024 odešlete vyplněnou a podepsanou přihlášku ke stravování na e-mail: bilkova@goah.cz, nebo ji zaneste osobně do knihovny v budově gymnázia (ulice Legionářů) k rukám paní Bílkové.

Po zpracování přihlášky vám bude přidělen variabilní symbol, díky kterému budete moct poslat peníze na stravovací účet a následně si navolit obědy.

Bližší informace a přihlášku ke stravování najdete níže, případně na stránce školní jídelny:

Učebnice

Požadavky na učebnice, pracovní sešity a další učební pomůcky žákům sdělí vyučující jednotlivých předmětů v průběhu prvního týdne školního roku.

V některých předmětech (např. AJ, ČJL, M, …) se učebnice a pracovní sešity nakupují hromadně přes školu, díky čemuž mívají nižší cenu.

Není tedy nutné učebnice shánět předem.

Zahájení školního roku

První ročníky (1. OA, 1. E, p1A, 1. A) školní rok 2024/2025 zahájí v pondělí 2. 9. 2024 ve svých kmenových učebnách:
  • 1. OA – učebna 34 (budova Obchodní akademie)
  • 1. E – učebna 44 (budova Obchodní akademie)
  • p1A (prima) – 11 (budova Gymnázia) 
  • 1. A – 34 (budova Gymnázia)

Škola je otevřena od 7:00. Žáci prvních ročníků až do doby, kdy obdrží ISIC, vcházejí hlavním vchodem – zvoní na sekretariát (platí pouze pro studenty ekonomických oborů).

První školní den bude probíhat v informativním duchu. S sebou si přineste oboustrannou kopii vysvědčení z 9. ročníku ZŠ (v případě osmiletého gymnázia vysvědčení není vyžadováno), případně tužku a papír na poznámky.