GOAH

  • OZNÁMENÍ ŠKOLNÍ JÍDELNY

    Vážení strávníci,  poslední objednávky obědů na pondělí 20. 3. 2023 se z provozních důvodů přijímají do čtvrtka 9. 3. 2023 do 12:30 hodin a na úterý 21. 3. 2023 do pátku 10. 3. 2023 do 12:30.  Děkujeme za pochopení.

    Pondělí 27. 3. 2023


    Polévka: Rybí s bramborami (1/1,3,4,7,9)

    Oběd I: Vepřový guláš, těstoviny, ovoce (1/1,3,7)

    Oběd II: Zeleninové rizoto s pohankou a bylinkami, sypané sýrem, ovoce (1/1,7)

    PR: Sirup, Čaj šípkový neslazený

    Úterý 28. 3. 2023


    Polévka: Rajčatová s těstovinovou rýží (1/1,3,7,9)

    Oběd I: Fazole na kyselo, párek, chléb, okurek (1/1,1/2,7,10)

    Oběd II: Holandský smažený řízek (mleté vepř. maso, sýr Eidam), bramborová kaše, červená řepa (1/1,3,7)

    PR: Mléko, Nápoj (7)

    Středa 29. 3. 2023


    Polévka: Uzená s kroupami a bramborami (1/3,9)

    Oběd I: Hovězí maso na divoko (kořenová zelenina, divoké koření), knedlíky (1/1,3,9)

    Oběd II: Penne (těstoviny) se sýrovou omáčkou s brokolicí (šunka) (1/1,3,7)

    PR: Sirup, Voda s citrónem

    Čtvrtek 30. 3. 2023


    Polévka: Špenátová s vejci (1/1,3,7,9)

    Oběd I: Pečená ryba Tilápie, baby karotka, brambory maštěné, salát (1/1,4,7)

    Oběd II: Vepřový plátek přírodní, bulgur s vermicelli, salát (1/1)

    PR: Sirup, Čaj ovocný s medem

    Pátek 31. 3. 2023


    Polévka: Z míchaných luštěnin (1/1,7,9)

    Oběd I: Kuřecí nudličky na kari (hrášek, pórek), dušená rýže - BL, ovoce (6)

    Oběd II: Domácí buchty s tvarohem, ovoce (1/1,3,7)

    PR: Sirup, Ochucené mléko (7)


    ČÍSLA U JEDNOTLIVÝCH POKRMŮ OZNAČUJÍ OBSAŽENÉ ALERGENY. BL – BEZ LEPKU

    Změna jídelního lístku vyhrazena.

    Jídla připravuje kolektiv kuchařek s vedoucí kuchařkou J. Gregáňovou.

    Průměrná hodnota potravin na 1 oběd činí 45 Kč, mladší gymn. 40 Kč.
    Jídlo je určeno k přímé spotřebě.

    Pondělí 3. 4. 2023


    Polévka: Hovězí vývar s játrovou rýží a domácími nudlemi (1/1,3,7,9)

    Oběd I: Jarní kuřecí stehýnko (bylinky, citróny, česnek), bramborovo – batátové pyré (BL, 7)

    Oběd II: Čočkový dhál (červená čočka, indické koření) – BL – bez masa, těstovinytagliatelle (1/1,3)

    PR: Sirup, Mléko (7)

    Úterý 4. 4. 2023


    Polévka: Z jarní zeleniny (1/1,7,9)

    Oběd I: Maďarský guláš (hov. maso, paprika, koření), knedlíky, ovoce – jablko (1/1,3)

    Oběd II: Velikonoční nádivka – bez masa, brambory s jarní cibulkou, ovoce-jablko (1/1,3,7)

    PR: Sirup, Voda s citrónem

    Středa 5. 4. 2023


    Polévka: Česneková s bramborami a opečeným chlebem (1/1,1/2,9)

    Oběd I: Vepřové žebírko pražského uzenáře (pórek, šunka, žampióny, šlehačka), dušená rýže, moučník (1/1,3,7)

    Oběd II: Sýrovo - těstovinový salát s brokolicí – bez masa, moučník (1/1,3,7)

    PR: Sirup, Voda s citrónem

    Čtvrtek 30. 3. 2023


    VELIKONOČNÍ PRÁZDNINY

    Pátek 31. 3. 2023


    VELKÝ PÁTEK


    ČÍSLA U JEDNOTLIVÝCH POKRMŮ OZNAČUJÍ OBSAŽENÉ ALERGENY. BL – BEZ LEPKU

    Změna jídelního lístku vyhrazena.

    Jídla připravuje kolektiv kuchařek s vedoucí kuchařkou J. Gregáňovou.

    Průměrná hodnota potravin na 1 oběd činí 45 Kč, mladší gymn. 40 Kč.
    Jídlo je určeno k přímé spotřebě.

     

    • září – Kouzlo Čech a Moravy
    • říjen – Halloween, Dušičky – dýňové pokrmy
    • listopad – Zvěřina, zabíjačka
    • prosinec – Mikuláš, Vánoce
    • leden – Vaříme bez lepku
    • únor – Skandinávská kuchyně (+ rybí receptury)
    • březen – FIT menu
    • duben – Jarní a Velikonoční menu
    • květen – Vaříme se zeleninou a ovocem
    • červen – Letem světem

     

    Strávníci jsou zařazováni do kategorií podle věku, kterého dosáhnou v příslušném školním roce dle bodů 1 až 4 přílohy č. 2 k vyhlášce 272/2021 Sb. (tj. 3–6 let, 7–10 let, 11–14 let, nad 15 let).

    Cena jednoho oběda je pro žáky do 14 let – 40 Kč. (dovršení 14 let v daném školním roce)

    Cena jednoho oběda pro ostatní strávníky je 45 Kč.

     

    Úhrada obědů


     

    Hotovostní úhradu obědů je nutné provést vždy před začátkem příslušného měsíce (s ohledem na termíny hlášení počtu obědů) v knihovně Gymnázia, nebo v kanceláři školy na budově Obchodní akademie.

    Bezhotovostní úhrada obědů může být realizována prostřednictvím měsíčních platebních příkazů, či zřízením trvalého platebního příkazu na průměrnou měsíční úhradu.

    Platební příkaz je nutné podat tak, aby platba za příslušný měsíc dorazila na účet školy nejpozději 20. den v měsíci, který mu předchází (poslední platba probíhá v květnu – za červen a první platbu je nutné provést do 20. srpna).

    Platbu za stravné posílejte nejvýše dva měsíce dopředu. 

    Při platbě platebním příkazem zadávaným jednotlivě každý měsíc si plátce podle zvolených stravovacích dnů určí počet obědů pro příslušný měsíc a tento počet vynásobí příslušnou cenou jednoho obědu. Od této částky si může odečíst částku odpovídající obědům, které byly zaplaceny, ale řádně odhlášeny.

    Při trvalém platebním příkazu na pravidelné měsíční úhrady si plátce podle zvolených stravovacích dnů určí počet obědů, které bude pravidelně měsíčně uhrazovat, a tento počet vynásobí příslušnou cenou jednoho obědu.

    Vyúčtování se provádí na konci školního roku podle zůstatku na účtu strávníka. Přeplatek bude vrácen v hotovosti a u žáka, kterému probíhala platba za obědy přes banku bude přeplatek vrácen na účet banky.

    Platební údaje

    Číslo účtu: 123-8286910267/0100

    Konstatní symbol: 0308

    Variabilní symbol: čtyřmístné evidenční číslo strávníka

     

    • provoz školní jídelny na Gymnáziu: 11:30–13:55
    • provoz školní jídelny na Obchodní akademii: 11:30–13:30

     

    Zásady provozu

    • Ze školní jídelny se nesmí vynášet hotové jídlo (pouze ovoce, oplatky, ...).
    • Platí zde zákaz odnášení obědů v jídlonosičích – s výjimkou prvního dne nemoci, kdy si žáci nestihnou oběd odlásit.
    • Jakékoli technické nebo hygienické závady strávníci hlásí v knihovně Gymnázia nebo v kanceláři školy na budově Obchodní akademie.
    • Potenciální úraz či nevolnost žák strávníci řeší s dozorujícím pedagogem.
    • Strávníci se řídí pokyny dozoru.
    • Strávníci se při stravování chovají ohleduplně, v souladu s hygienickými a společenskými pravidly stolování.
    • Žáci Gymnázia tašky odkládají v místnosti před jídelnou.
    • Vstup do jídelny je povolen pouze se zakoupeným obědem.