GOAH

  • OZNÁMENÍ ŠKOLNÍ JÍDELNY

    Strávník, který si neodhlásí obědy na další dny v době nemoci, zaplatí jejich plnou cenu (zákon č. 561/2004 Sb., školský zákon; vyhláška č. 272/2021 Sb., o školním stravování).

    Pondělí 28. 11. 2022


    Polévka: Drůbeží vývar s jáhlovými vločkami (BL, 9)

    Oběd I: Čočka na kyselo, vejce, okurek, chléb (1/1,1/2,3,10)

    Oběd II: Hovězí nudličky s kukuřicí, dušená rýže (1/1,9)

    PR: Mléko, Sirup (7)

    Úterý 29. 11. 2022


    Polévka: Špenátová s vejci (1/1,3,7,9)

    Oběd I: Rybí filé zapečené se sýrem, brambory vařené (BL), salát (3,4,7)

    Oběd II: Vepřová pečeně, játrová omáčka, kynuté knedlíky (1/1,3,7)

    PR: Nápoj - koncentrát, Čaj ovocný neslazený

    Středa 30. 11. 2022


    Polévka: Květáková (1/1,7,9)

    Oběd I: Špagety s vepřovým masem a rajčaty (masová směs BL) sypané sýrem (1/1,3,7)

    Oběd II: Hovězí maso na pepři, bulgur se zeleninou (1/1,9)

    PR: Sirup, Voda s citrónem

    Čtvrtek 1. 12. 2022


    Polévka: Ragú s bramborami (vepř.maso, zelenina) (1/1,7,9)

    Oběd I: Kuře po horácku (klobása, rajčata, žampióny), dušená rýže (1/1,7,9)

    Oběd II: Grenadýrský pochod (brambory, flíčky, slanina, koření), okurek (1/1,3,10)

    PR: Nápoj – koncentrát, Čaj šípkový neslazený

    Pátek 2. 12. 2022


    Polévka: Ze zeleného hrášku (1/1,3,7,9)

    Oběd I: Pečený mletý řízek se sýrem Cheddar, bramborová kaše s pohankou (1/1,3,7)

    Oběd II: Palačinky s tvarohovou náplní, ovoce (1/1,3,7)

    PR: Sirup, Mléko ochucené (7)


    ČÍSLA U JEDNOTLIVÝCH POKRMŮ OZNAČUJÍ OBSAŽENÉ ALERGENY. BL – BEZ LEPKU

    Změna jídelního lístku vyhrazena.

    Jídla připravuje kolektiv kuchařek s vedoucí kuchařkou J. Gregáňovou.

    Průměrná hodnota potravin na 1 oběd činí 45 Kč, mladší gymn. 40 Kč.
    Jídlo je určeno k přímé spotřebě.

    Pondělí 5. 12. 2022 – Mikulášské menu


    Polévka: RARACHÚV KOTEL (krémová celerová polévka s mrkví) (1/1,7,9)

    Oběd I: Hovězí nudličky „Stroganoff“ (žampióny, smetana, hořčice), dušená rýže, DOBRŮTKA OD MIKULÁŠE, ovoce (1/1,3,7,10)

    Oběd II: LUCIFERSKÉ RACHOCENÍ (fazole, kuř.maso, koření, papriky, rajčata), chléb, DOBRŮTKA OD MIKULÁŠE, ovoce (1/1,1/2,3,9)

    PR: Nápoj – koncentrát, LAHODNÝ NÁPOJ, Voda s citrónem

    Úterý 6. 12. 2022


    Polévka: Krupková (1/1,1/3,9)

    Oběd I: Okoun nilský na másle, brambory s petrželkou (BL), salát (4,7)

    Oběd II: Debrecínský guláš (vepř. maso, párky, rajčata), těstoviny (1/1,3,7)

    PR: Sirup, Čaj mátový s medem

    Středa 7. 12. 2022


    Polévka: Brokolicový krém se sýrem (1/1,7,9)

    Oběd I: Sekaná pečeně, bramborová kaše, červená řepa (1/1,3,7)

    Oběd II: Kuřecí kostky na rajčatech s Feta sýrem, bulgur s vermicelli (1/1,7)

    PR: Nápoj – koncentrát, Čaj ovocný neslazený

    Čtvrtek 8. 12. 2022


    Polévka:Hovězí vývar s těstovinou (1/1,3,9)

    Oběd I: Hovězí pečeně svíčková, knedlíky kynuté (1/1,3,7,9,10)

    Oběd II: Teplý těstovinový salát s kuřecím masem, sušenými rajčaty a kapary (1/1,3)

    PR: Sirup, Voda s citrónem

    Pátek 9. 12. 2022


    Polévka: Dršťková (1/1,9)

    Oběd I: Vepřový vrabec, dušený špenát, brambory vařené (1/1,3,7)

    Oběd II: Jablková žemlovka (1/1,3,7)

    PR: Nápoj – koncentrát, Bílá káva (1/1,1/2,1/4,7)


    ČÍSLA U JEDNOTLIVÝCH POKRMŮ OZNAČUJÍ OBSAŽENÉ ALERGENY. BL – BEZ LEPKU

    Změna jídelního lístku vyhrazena.

    Jídla připravuje kolektiv kuchařek s vedoucí kuchařkou J. Gregáňovou.

    Průměrná hodnota potravin na 1 oběd činí 45 Kč, mladší gymn. 40 Kč.
    Jídlo je určeno k přímé spotřebě.

     

    • září – Kouzlo Čech a Moravy
    • říjen – Halloween, Dušičky – dýňové pokrmy
    • listopad – Zvěřina, zabíjačka
    • prosinec – Mikuláš, Vánoce
    • leden – Vaříme bez lepku
    • únor – Skandinávská kuchyně (+ rybí receptury)
    • březen – FIT menu
    • duben – Jarní a Velikonoční menu
    • květen – Vaříme se zeleninou a ovocem
    • červen – Letem světem

     

    Strávníci jsou zařazováni do kategorií podle věku, kterého dosáhnou v příslušném školním roce dle bodů 1 až 4 přílohy č. 2 k vyhlášce 272/2021 Sb. (tj. 3–6 let, 7–10 let, 11–14 let, nad 15 let).

    Cena jednoho oběda je pro žáky do 14 let – 40 Kč. (dovršení 14 let v daném školním roce)

    Cena jednoho oběda pro ostatní strávníky je 45 Kč.

     

    Úhrada obědů


     

    Hotovostní úhradu obědů je nutné provést vždy před začátkem příslušného měsíce (s ohledem na termíny hlášení počtu obědů) v knihovně Gymnázia, nebo v kanceláři školy na budově Obchodní akademie.

    Bezhotovostní úhrada obědů může být realizována prostřednictvím měsíčních platebních příkazů, či zřízením trvalého platebního příkazu na průměrnou měsíční úhradu.

    Platební příkaz je nutné podat tak, aby platba za příslušný měsíc dorazila na účet školy nejpozději 20. den v měsíci, který mu předchází (poslední platba probíhá v květnu – za červen a první platbu je nutné provést do 20. srpna).

    Platbu za stravné posílejte nejvýše dva měsíce dopředu. 

    Při platbě platebním příkazem zadávaným jednotlivě každý měsíc si plátce podle zvolených stravovacích dnů určí počet obědů pro příslušný měsíc a tento počet vynásobí příslušnou cenou jednoho obědu. Od této částky si může odečíst částku odpovídající obědům, které byly zaplaceny, ale řádně odhlášeny.

    Při trvalém platebním příkazu na pravidelné měsíční úhrady si plátce podle zvolených stravovacích dnů určí počet obědů, které bude pravidelně měsíčně uhrazovat, a tento počet vynásobí příslušnou cenou jednoho obědu.

    Vyúčtování se provádí na konci školního roku podle zůstatku na účtu strávníka. Přeplatek bude vrácen v hotovosti a u žáka, kterému probíhala platba za obědy přes banku bude přeplatek vrácen na účet banky.

    Platební údaje

    Číslo účtu: 123-8286910267/0100

    Konstatní symbol: 0308

    Variabilní symbol: čtyřmístné evidenční číslo strávníka

     

    • provoz školní jídelny na Gymnáziu: 11:30–13:55
    • provoz školní jídelny na Obchodní akademii: 11:30–13:30

     

    Zásady provozu

    • Ze školní jídelny se nesmí vynášet hotové jídlo (pouze ovoce, oplatky, ...).
    • Platí zde zákaz odnášení obědů v jídlonosičích – s výjimkou prvního dne nemoci, kdy si žáci nestihnou oběd odlásit.
    • Jakékoli technické nebo hygienické závady strávníci hlásí v knihovně Gymnázia nebo v kanceláři školy na budově Obchodní akademie.
    • Potenciální úraz či nevolnost žák strávníci řeší s dozorujícím pedagogem.
    • Strávníci se řídí pokyny dozoru.
    • Strávníci se při stravování chovají ohleduplně, v souladu s hygienickými a společenskými pravidly stolování.
    • Žáci Gymnázia tašky odkládají v místnosti před jídelnou.
    • Vstup do jídelny je povolen pouze se zakoupeným obědem.