GOAH

Do letošní výzvy Jihomoravského kraje se zapojili i žáci a vyučující němčiny z GOAH. S návrhem projektu Do světa! 2024, který se týkal výměny zkušeností našich a dolnorakouských žáků a vyučujících předmětu fiktivní firma, uspěli a získali finanční prostředky k jeho realizaci.

Příprava projektu započala už v listopadu 2023, první setkání studentů pak proběhlo 21. 6. 2024. Žáci obchodní akademie z Gänserndorfu a jejich vyučující navštívili Hodonín. Žáci 3. ročníků GOAH prezentovali svoji fiktivní firmu KAPO, která obchoduje s kancelářskými potřebami a službami. Došlo k výměně zkušeností a k navázání další spolupráce – např. účast fiktivních firem z BHAK/BHAS Gänserndorf na veletrhu fiktivních firem, který se na GOAH uskuteční v únoru roku 2025. Své jazykové dovednosti a schopnosti komunikace v cizím jazyce žáci prokázali při mnoha příležitostech, např. při exkurzi v obou budovách GOAH, při prohlídce Hodonína a jeho památek (radnice, kostel atd.). Žáci pracovali ve smíšených skupinkách a vyučující z obou zemí byly příjemně překvapené, jak rychle opadly jazykové zábrany mezi účastníky projektu.

K dalšímu setkání partnerských škol dojde začátkem října 2024, kdy se hodonínští vypraví do Gänserndorfu. Na půdě BHAK/BHAS se žáci budou účastnit nejen výuky různých předmětů, ale během týdne se seznámí i s kulturou a zvyklostmi Dolního Rakouska.

Vyučující i žáci GOAH by touto cestou chtěli poděkovat městu Hodonín a Římskokatolické farnosti Hodonín za umožnění prohlídky radnice a kostela sv. Vavřince. V neposlední řadě děkujeme Jihomoravskému kraji za poskytnutí finančních prostředků.

Další příspěvky

CHARITATIVNÍ BĚH GOAH
ZÁVĚR ŠKOLNÍHO ROKU V PODÁNÍ PS BARBASTELLA
SPORTOVNÍ A HUDEBNÍ DEN
TERÉNNÍ KURS JEDOVNICE
ABSOLVENTSKÉ ROČNÍKOVÉ PRÁCE KVARTY

V pátek, 20. 9. 2024, proběhne v rámci oslav 130. výročí gymnázia také Charitativní

ZÁVĚR ŠKOLNÍHO ROKU V PODÁNÍ PS BARBASTELLA CIAO! Závěr školního roku byl pro PS

SPORTOVNÍ A HUDEBNÍ DEN Studenti i učitelé GOAH zakončili školní rok 2023/2024 dvěma nabitými

TERÉNNÍ KURS JEDOVNICE V rámci zkvalitnění výuky zeměpisu se některé třídy účastní terénního kursu.

ABSOLVENTSKÉ ROČNÍKOVÉ PRÁCE KVARTY Na naší škole je již tradicí, že se dva dny