GOAH

Školní rok 2023/2024 byl bohatý na návštěvy nejrůznějších míst, hojně jsme putovali po lokalitách blízkých i vzdálených, jeden i více dnů. No posuďte sami…

Na začátku vyrazily čtvrté ročníky na tradiční několikadenní pobyt v našem hlavním městě a někteří studenti vyjeli do Norska v rámci Erasmu+. Sekunda si přivezla výborné zážitky z Kovozoo a z Památníku Velké Moravy ve Starém Městě, tercie zase obhlédla Olomouc – v Pevnosti poznání řešila logické úkoly a podívala se i na zeměpisně-biologickou výstavu. Předvánoční Vídeň uchvátila druhé ročníky. Konaly se samozřejmě i tradiční lyžařské kursy prváků, včetně prosincového výběrového zájezdu do Rakouska. Prima a sekunda se v zasněženém lednu pokochaly hvězdami v brněnském planetáriu. Příležitost k exkurzi nabídla němčinářům i spolupráce s Fachhochschule Wiener Neustadt, kam se v březnu zajeli podívat. Velkým zážitkem pro kvartu i další studenty gymnázia byly památníky v Terezíně a v Lidicích. Ke stejnému historickému období se vázaly i dvě velké exkurze do sousedních zemí – do polské Osvětimi i do rakouského Mauthausenu, Salzburgu a Linze. K velkým cestám se řadila i ta do německého Hamburku. 1.A putovala historickými uličkami Kutné Hory, kvinta zase strávila terénní kurs v Ostravě. Francouzštináři z tercie kráčeli po stopách Francouzů v Brně, 3.OA zase experimentovala ve VIDA centru tamtéž. Tercie si v květnu dala terénní kurs v Jedovnicích i s pokořením jeskynních prostor, prváci je následovali v červnu. Třeťáci z OA vyrazili do Zlína do muzea i mrakodrapu. Vše završily týdenní sportovně-turistické kursy druháků v Krkonoších a ve Slovinsku, soustředění pěveckého sboru Barbastella v Itálii a samozřejmě závěrečné školní výlety všeho druhu.

Všechny tyto náročnější výlety doplnily i exkurze menšího rozsahu. Začala to tercie Dnem řemesel v Masarykově muzeu. Třetí ročníky OA se podívaly do ČSOB a odnesly si informace o kybernetické bezpečnosti, čtvrté ročníky OA zase nahlédly do auditorské firmy BDO Group s.r.o. nebo na úřad práce, aby věděly, jak a kam mohou po maturitě pokračovat. 2.OA si vyzkoušela barevné vesty ve VAG. Badatelský kroužek i skupiny zájemců o chemii a biologii shromáždily nové znalosti i zkušenosti na různých univerzitách (Brno, Zlín) a místech (třeba v modrotiskové dílně). Prima si vyzkoušela práci v archivu, francouzštináři zase testovali své kuchařské umění v zahradách v Brně, několik tříd se podívalo do Legiovlaku, který v červnu v Hodoníně zakotvil. Spoustu možností nám poskytla i hodonínská městská knihovna nebo místní okresní soud.

Další příspěvky

PROJEKTOVÉ SETKÁNÍ V BONNU V RÁMCI PROGRAMU ERASMUS+
IMATRIKULACE NOVÝCH ŽÁKŮ GOAH
ADAPTAČNÍ KURZY PRO PRVNÍ ROČNÍKY
ČTVRŤÁCI V PRAZE
ANGLIE S HARRY POTTEREM – STŘÍPKY Z POBYTU

PROJEKTOVÉ SETKÁNÍ V BONNU V RÁMCI PROGRAMU ERASMUS+ Ve dnech 8.–14. 9. 2024 se

IMATRIKULACE 1. ROČNÍKŮ Dne 18. 9. 2024 byli žáci prvních ročníků slavnostně přijati do

ADAPTAČNÍ KURZY PRO PRVNÍ ROČNÍKY Také letos na začátku září se všichni noví studenti

ČTVRŤÁCI V PRAZE Žáci všech čtvrtých ročníků naší školy se letos zúčastnili kulturně-historické exkurze

ANGLIE S HARRY POTTEREM – STŘÍPKY Z POBYTU Několik dní strávených v Anglii se