GOAH

PŘEDNÁŠKY A BESEDY

I v letošním školním roce se studenti GOAH účastnili množství přednášek nebo zajímavých besed. Některé byly zcela dobrovolné, jiné zapojily celé třídy.

Přednášeli nám plavci, kteří loni v létě štafetově přeplavali La Manche, do světa psychedelik nás vzal docent Michal Rouchal z UTB Zlín. V čase nás vrátil vyučující GOAH Zdeněk Nešpor v souvislosti s filmem Chceme dýchat, scénáristka a spisovatelka Klára Vlasáková představila své knihy. Francouzštináři se na akci Rendez-vous a la francaise dověděli, kde mohou využít svou znalost právě tohoto jazyka. Besedovalo se s delegátkou OSN Kristýnou Bulvasovou i se zástupkyní z Fachhochschule Wiener Neustadt paní Mag. Jagodinkou Petrikic-Zlatkov a zdejší českou studentkou Bárou. Nedej pokušení šanci, to nám předal v AJ charizmatický Newyorčan Chris Hudson na přednášce Policie ČR o drogách. Zástupkyně Unicredit Bank paní Jílková seznámila studenty s tématy týkajícími se financí a bankovnictví v rámci Bankéřů do škol. Velmi zajímavá byla beseda s novinářem Tomášem Etzlerem o Číně a jeho filmu Nebe, neméně zajímavá se ukázala i beseda s dokumentaristkou Ivonou Novomestskou Remundovou, kde jsme zhlédli snímek Sandra v Ugandě a vyslechli si oceňovaný audio dokument Příští stanice Hlavák. Tomáš Ryba přednášel o svých cestách, Viktorie Kurková z 3.OA o své knize, vyučující GOAH Lukáš Macek zase o krásách matematiky, náš absolvent profesor Václav Matyáš o mobilním bankovnictví. Science slam nám dovolil nahlédnout do tajů historie, molekulární biologie, mořské biologie i didaktiky fyziky a taky poskytl spoustu tipů, jak se dostat na MUNI a pořádně si studium užít. Zajímavé byly i workshopy pro španělštináře o svátku Día de Muertos, Svatojakubské pouti či gestice Španělů. Jaroslav Knedlík, absolvent naší školy, a jeho kolegyně Veronika Gašková z Pedagogické fakulty MUNI připravili besedu na téma Deutsch ist „in“. V městské knihovně jsme zjistili, jak citovat i jak vznikají knihy. V archivu jsme se setkali s hodonínským pamětníkem a badatelem Ing. Antonínem Kučerou, který nám vyprávěl o proměnách Hodonína i starých fotografiích. Proběhly i Etické dílny, program Zvol si info o mediální gramotnosti či Blázníš? No a! o duševním zdraví. Zajímavá byla i přednáška o finanční gramotnosti, o Kambodže či beseda se státním zástupcem.

Zhlédli jsme množství divadelních představení v Brně i Uherském Hradišti (Bílá nemoc, Hamlet, Majitelé klíčů, Láska, vzdor a smrt, Romeo a Julie, Už to začalo?, Adamsova rodina), přijelo za námi fyzikální divadlo ÚDIF i anglické The Bear – Educational Theatre z Prahy. V kině jsme zhlédli film o Nicholasi Wintonovi Jeden život.

Další příspěvky

CHARITATIVNÍ BĚH GOAH
ZÁVĚR ŠKOLNÍHO ROKU V PODÁNÍ PS BARBASTELLA
SPORTOVNÍ A HUDEBNÍ DEN
TERÉNNÍ KURS JEDOVNICE
ABSOLVENTSKÉ ROČNÍKOVÉ PRÁCE KVARTY

V pátek, 20. 9. 2024, proběhne v rámci oslav 130. výročí gymnázia také Charitativní

ZÁVĚR ŠKOLNÍHO ROKU V PODÁNÍ PS BARBASTELLA CIAO! Závěr školního roku byl pro PS

SPORTOVNÍ A HUDEBNÍ DEN Studenti i učitelé GOAH zakončili školní rok 2023/2024 dvěma nabitými

TERÉNNÍ KURS JEDOVNICE V rámci zkvalitnění výuky zeměpisu se některé třídy účastní terénního kursu.

ABSOLVENTSKÉ ROČNÍKOVÉ PRÁCE KVARTY Na naší škole je již tradicí, že se dva dny