GOAH

Ve středu 11.10.2023 se třídy nižšího gymnázia – sekunda, tercie a kvarta vydaly na zajímavou inscenaci „Už to začalo?“ v podání spolku Performalita.

Na své webové stránce o sobě a svém počínání říkají: Samotní členové v sobě spojují různé estetické pohledy, což vede tvůrce k neustálému hledání nových výrazových prostředků. Performalita jako abnormalita v performativním umění odráží snahu tvůrců obohacovat již zavedené formy alternativního, performativního, autorského a dětského divadelního umění a spojovat je inovativním způsobem.

Inscenace vznikla v rámci evropského projektu Rights for Kids zvyšujícího povědomí o Úmluvě o právech dítěte. Jedním ze základních práv je, že výchova dítěte má směřovat k posilování úcty k přírodnímu prostředí a že dítě má právo vyžadovat účinná a nutná opatření k odstranění všech tradičních praktik škodících jeho zdraví. Články Úmluvy se staly odrazovým můstkem pro umělecký tým k otevření témat ekologie, budoucnosti a individuální i kolektivní odpovědnosti vůči sdílenému životnímu prostředí.

Více informací najdete na webu performalita.com.

Jak to přijali naši studenti, můžete vidět na jejich reakcích:

Představení mě bavilo, nebylo to klasické divadlo, spíše vědecky zaměřené. Divadlo bylo humorně zpracované, takže jsem se dozvěděla hodně věcí zábavnou formou.

Bylo to zajímavé, naučné, ale taky zároveň zábavné. Líbil se mi způsob představení. Chvílemi to bylo poučné, chvílemi naopak vtipné.

Hodně dobře komedické edukativní vědecky zpracované divadlo.

Myslím si, že se hercům povedlo zapojit publikum a naladit dobrou atmosféru.

Líbila se mi forma zpracování představení. Bylo to i vtipné a nebyla to pouze naučná přednáška. Je dobře, že se o takových věcech mluví i tady, ne jenom někde v zahraničí. Odnáším si i nové informace.

Další příspěvky

ZÁVODY V ORIENTAČNÍM BĚHU – ŠKOLNÍ KOLO
ETICKÉ DÍLNY
ZAJÍMAVÁ SETKÁNÍ
LYŽAŘSKÝ KURZ 1.A A k5A
LYŽAŘSKÝ KURZ SEKUNDA

Hodonín již na jaře loňského roku nabídl občanům Areál pevných kontrol orientačního běhu, a

Ve dnech 3. a 4. 4. 2024 se na nižším gymnáziu uskutečnily programy primární

Studenti 3.E a 3.OA se v březnu sešli s dokumentaristkou Ivonou Novomestskou Remundovou, aby

Na začátku března vyrazily tradičně první ročník a kvinta na lyžařský výcvikový kurs k

V neděli 17. 3. 2024 ve velmi povedené rychloakci nazvané příznačně Kulový blesk došlo