GOAH

Uprostřed mrazivého ledna se studenti třetího ročníku gymnázia vydali do Uherského Hradiště na netradiční představení v rámci divadelního festivalu Zaráz 2024. Režisér Lukáš Brutovský spolu s hudebníkem Josefem Fojtou a celým souborem nám připravili velmi silný zážitek v podobě avantgardní hry Láska, vzdor a smrt od E. F. Buriana. My diváci jsme v průběhu zažívali nejen chvění srdce, ale také mrazení v zádech, které rozhodně nesouviselo s počasím. O rozechvění divácké duše se divadlo i tímto počinem pokoušelo celou loňskou sezonu.

Působivý přednes textů lidových písní, skvělá hudba a zpěv, propojení práce maskérek na jevišti s obrazovou projekcí, to vše doplněné odosobněnými textovými komentáři… Vznikla tak nejen zajímavá koláž, ale také prostor pro přemýšlení nad existenciálními tématy – láskou a smrtí. Hra z jiné doby tak stále dokáže oslovit každého člověka.

Příjemným bonusem pro studenty pak bylo neformální setkání s herci a pracovníky divadla. Díky nim jsme si dokázali lépe představit, jak takový divadelní kus vzniká. Prohlédli jsme si také návrhy kostýmů. Vytržení z běžné školní rutiny stálo za to. Vždyť kdy jen tak člověk pocítí takové zachvění srdce nebo duše…

Další příspěvky

ZÁVĚR ŠKOLNÍHO ROKU V PODÁNÍ PS BARBASTELLA
SPORTOVNÍ A HUDEBNÍ DEN
TERÉNNÍ KURS JEDOVNICE
PŘEDNÁŠKY A BESEDY
EXKURZE TOHOTO ŠKOLNÍHO ROKU

ZÁVĚR ŠKOLNÍHO ROKU V PODÁNÍ PS BARBASTELLA CIAO! Závěr školního roku byl pro PS

SPORTOVNÍ A HUDEBNÍ DEN Studenti i učitelé GOAH zakončili školní rok 2023/2024 dvěma nabitými

TERÉNNÍ KURS JEDOVNICE V rámci zkvalitnění výuky zeměpisu se některé třídy účastní terénního kursu.

PŘEDNÁŠKY A BESEDY I v letošním školním roce se studenti GOAH účastnili množství přednášek

Školní rok 2023/2024 byl bohatý na návštěvy nejrůznějších míst, hojně jsme putovali po lokalitách