GOAH

Uprostřed mrazivého ledna se studenti třetího ročníku gymnázia vydali do Uherského Hradiště na netradiční představení v rámci divadelního festivalu Zaráz 2024. Režisér Lukáš Brutovský spolu s hudebníkem Josefem Fojtou a celým souborem nám připravili velmi silný zážitek v podobě avantgardní hry Láska, vzdor a smrt od E. F. Buriana. My diváci jsme v průběhu zažívali nejen chvění srdce, ale také mrazení v zádech, které rozhodně nesouviselo s počasím. O rozechvění divácké duše se divadlo i tímto počinem pokoušelo celou loňskou sezonu.

Působivý přednes textů lidových písní, skvělá hudba a zpěv, propojení práce maskérek na jevišti s obrazovou projekcí, to vše doplněné odosobněnými textovými komentáři… Vznikla tak nejen zajímavá koláž, ale také prostor pro přemýšlení nad existenciálními tématy – láskou a smrtí. Hra z jiné doby tak stále dokáže oslovit každého člověka.

Příjemným bonusem pro studenty pak bylo neformální setkání s herci a pracovníky divadla. Díky nim jsme si dokázali lépe představit, jak takový divadelní kus vzniká. Prohlédli jsme si také návrhy kostýmů. Vytržení z běžné školní rutiny stálo za to. Vždyť kdy jen tak člověk pocítí takové zachvění srdce nebo duše…

Další příspěvky

ETICKÉ DÍLNY
ZAJÍMAVÁ SETKÁNÍ
LYŽAŘSKÝ KURZ 1.A A k5A
LYŽAŘSKÝ KURZ SEKUNDA
BŘEZNOVÉ AKCE FIKTIVNÍ FIRMY KAPO

Ve dnech 3. a 4. 4. 2024 se na nižším gymnáziu uskutečnily programy primární

Studenti 3.E a 3.OA se v březnu sešli s dokumentaristkou Ivonou Novomestskou Remundovou, aby

Na začátku března vyrazily tradičně první ročník a kvinta na lyžařský výcvikový kurs k

V neděli 17. 3. 2024 ve velmi povedené rychloakci nazvané příznačně Kulový blesk došlo

Studenti 3.OA se v březnu rozhodně nenudili. Měli za úkol připravit se na dva